Daar zijn ze dan: de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X

Nieuwe modellen iPhone

Wie gisteren het Apple Special Event heeft gevolgd, heeft gemerkt dat er drie nieuwe iPhones uitgebracht zijn: de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X. Die laatste werd uitgebracht als zijnde een speciale editie voor het tienjarig bestaan van de iPhone. Met het motto ‘Hallo toekomst’ pakt Apple uit met heel wat nieuwigheden. Zo valt het meteen op dat er geen home-knop meer te vinden is. Het scherm loopt gewoon door waardoor er een nog ruimer gevoel wordt gecreëerd. Ook beschikt het nieuwe model over een Face ID, wat inhoudt dat het je iPhone unlocked door middel van gezichtsherkenning. Net als de iPhone 7 en 7 Plus kan deze nieuwe topper tegen een spatje water.

Camera iPhone X

Wat de camera betreft: deze is haarscherp als maar zijn kan. Wie houder is van een iPhone 7 Plus, kan misschien wel beamen dat de ‘Portrait mode’ fantastisch goed zijn werk doet. Goed nieuws voor jullie want de front camera heeft dezelfde functie waarbij je dus zeker mag rekenen op vlijmscherpe selfies, met professionele studio- of natuurbelichting. Daarbij komt nog eens kijken dat je de selfie zelf kunt gaan bewerken met ‘Lightning effects’. Heerlijk, toch? Als kers op de kaars kan deze iPhone, net als de iPhone 8 en iPhone 8 Plus, draadloos opladen. Geen gesukkel meer met opladers en dergelijke. iPhone X verkrijgbaar vanaf 3 november. Voorverkoop vanaf 27 oktober.

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus hebben zowat dezelfde nieuwe specificaties als de iPhone X. Het enige verschil zit ‘m in die home-knop, die hier wel nog te vinden is. Dus het scherm loopt, net als alle voorgaande modellen, niet door tot aan de randen. Alsook Face ID is een pareltje waarmee enkel de iPhone X kan pronken. iPhone 8 en 8 Plus verkrijgbaar vanaf 22 september. Vanaf overmorgen kan je de jouwe wel al in voorverkoop bestellen.

Just one more thing: Alle modellen beschikken over een nieuw glasdesign, zowel voor- als achterkant. Dit zorgt voor een optimale draadloze charging. Een optische zoomlens wordt je nieuwe maatje bij het bewerken van je favoriete foto’s. Inzoomen kan vanaf nu wel tot 10x voor foto’s, 6x voor video’s.